Udvidet Adobe FrameMaker kursus

Udvidet Adobe FrameMaker kursus

Kurset i ”Adobe FrameMaker Udvidet” henvender sig til dem, som gerne vil arbejde  med nogen af FrameMakers mere avancerede funktioner, som f.eks conditional tekst, pdf-review workflow, variables, text-by-reference og single source publishing.

Kurset, som strækker sig over to dage, vil gå i dybden med at opbygge lange publikationer, hvor der er behov for at arbejde med rettelser/opdateringer, brugergenerede variabler, genbrug af tekster og output til forskellige formater, som Epub, pdf, html5 og mobile apps.

Der vil blive udleveret kursusmateriale med beskrivlse af opgaverne. For at imødekomme dem, som kommer med specielle ønsker vil vi inddrage disse og forsøge at udvikle løsninger eller tilvejebringe den viden der skal til for at løse udfordringerne.

Dine forudsætninger

Kurset henvender sig til mennesker, som allerede er bekendt med hvordan FrameMaker overordnet fungerer og er bekendt med basal viden inden for layout og sats, som f.eks hvordan fonte og ”styles” virker. Hvis man har konkrete projekter, kan det være en god idé at tage dem med.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvad lærer du på kurset?

Opsætning af et bogprojekt

Vi opsætter et dokument fra scratch og tager stilling til de elementer der skal arbejdes med, når dokumentet går fra at være et enkelt dokument, til en bog med flere bind, kapitler og illustrationer og tabeller.

Textinsets by reference.

FrameMaker kan håndtere dokumenter, som er importeret ind i andre dokumenter. Det kan f.eks være genkommende advarselstekster, garantierklæringer eller partielle brugsanvisninger. Vi prøver at bygge en manual op, hvor vi udnytter, at vi kan genbruge allerede skrevne tekster.

Bogfunktionen

Hjertet i ethvert FrameMaker projekt er bogfunktionen. Bogfilen kan bruges til håndtere et stort antal dokumenter, styre nummerering på bind-, kapitel-, section-, subsection-, side- og paragraph-niveau. Man kan opdatere lister, indholdsfortegnelser, stikordsregistre og alverdens andre ting, og den er tæt forbundet med FrameMakers mange variables. Vi vil lære at bruge bogfunktionen aktivt i vores manual

Single source publishing

Single source publishing betyder at man kan publicere til flere medier på én gang. Typisk ønsker man lave sine dokumenter så de kan printes eller distribueres som pdf, men fordi søgning fra nettet, bliver en mere og almindelig måde at tilgå teknisk information, så giver det god mening at publicere sin manual som html5 eller måske ligefrem som en mobile app til telefonen. Alt dét kan man med FrameMaker og vi skal lære hvordan det fungerer og hvordan man får det sat op.

Conditional text

Conditional text, er tekst som kun er synlig hvis bestemte indstillinger er slået til. Det giver mulighed for at man i det samme dokument – f.eks et datablad – kan beskrive varianter af produktet. F.eks en plæneklipper, der produceres i en model med og uden bioklip. Fremfor at have to forskellige dokumenter, går man den del af teksten som omhandler plæneklipperens snittetype conditional. Så kan man slå til og fra, alt efter hvilken type snitteteknologi man ønsker at vise. Conditional text er stærkt værktøj og vi skal prøve at integrere det i vores dokumenter.

Revisions workflow

Lange dokumenter vil typisk skulle opdateres og revideres og somme tider af flere forskellige forfattere. Det kan være en stor udfordring for grafikeren, men FrameMaker har en fremragende facilitet, der gør det muligt at arbejde med rettelser i pdf, som kan importeres i FrameMaker. Vi skal prøve at sætte et workflow op med en forfatter som ikke har FrameMaker, men laver rettelserne i pdf.

Dine forudsætninger

Alle kan deltage i kurset. Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 20 96 09 19, hvis du har spørgsmål til kurset. *
*FrameMaker kan afvikles i to forskellige modes – ”unstructured” og ”structured”. Kurset har fokus på at arbejde i ”unstructured”

Praktisk

Varighed:

1 dags intensiv undervisning i tidsrummet 9-16. Ændret varighed eller tidsrum kan aftales

Lokation:

Hos kunden. Vi kan pt kun have een kursist ad gangen hos os selv i Ballerup

Antal deltagere:

Vi anbefaler max 4 deltagere på holdet.

Pris:

8.500,- DKK eksklusiv moms
Underviser: Bjørn Smalbro

Bjørn Smalbro har undervist i Adobe FrameMaker siden 1995. Han har således erfaring med FrameMaker fra og med version 5 frem til nutidens version 2020 (version 16).


Der kan laves individuelle aftaler. Kontakt Bjørn Smalbro for tilbud: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Tlf: 20960919