Gode plugins/Utilities til Adobe FrameMaker

FrameMakers økosystem

Adobe InDesign, Illustrator og andre almindelige layout- og dtp-programmer har et enormt økosystem. Der findes bogstaveligt talt millioner af færdiglavede InDesign-skabeloner, Illustrator-tegninger osv. i de enorme stock-databaser. Sådan er det ikke, når det gælder brugerne af Adobe FrameMaker, RoboHelp og Captivate. Brugerne af Adobe TechComm-produkterne har et ret lille udvalg af serviceudbydere at vælge imellem og et stadig mindre udvalg af add ons som scripts, stock osv. Især manglen på kreativt indhold er nok en stor hindring for at tiltrække nye brugere.

Adobe TechComm Partner-portalen.

Her kan du finde virksomheder, der arbejder med Adobe TechComm. Søgefunktionen på siden er ikke superduper, men den er der.
https://partners.adobetechcomm.com/

Adobe FrameMakers supportfora

https://community.adobe.com/t5/framemaker/ct-p/ct-framemaker?page=1&sort=latest_replies&filter=all&lang=all&tabid=discussions

Adobes latest Adobe Technical Communicatin webinars

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJL3v-Ayk9rS6quc9S9I2vLn_c4tsh3_i

Frameexpert.com

Rick Quatro fra Frameexpert.com skriver scripts, som kan hjælpe dig med at gøre alle mulige nyttige ting i FrameMaker, som at rydde op i alle tabeller eller skrive hele listen over pargraph-stilarter ud. Hans "Archive"-script, som kan arkivere en hel publikation, er vidunderligt!
https://frameexpert.com/store/index.html

Klaus Daube

Der er måske nogen, der ved mere om FrameMaker end Klaus Daube, men det tvivler jeg på. Hans kompendium om alt, hvad der har med FrameMaker at gøre, er fremragende og vil besvare mange indviklede spørgsmål. Han er også udvikler af scripts og plugins, som den forbedrede værktøjslinje

https://www.daube.ch/docu/fmaker00.html

Her kan du finde kompendiet og masser af andre gode scripts! https://www.daube.ch/docu/fmaker00.html#genlists

TechComm Tools

Matt Sullivan er forfatter til en lang række bøger om FrameMaker. De er uundværlige opslagsværker, og han har også kursus.

https://techcommtools.com/

Silicon Prairie Software

Siliconprairiesoftware udvikler små nyttige plugins til FrameMaker. Masser af godter!
https://www.siliconprairiesoftware.com/index.html

Leximation

Leximation udvikler plugins og er - så vidt jeg ved - de eneste, der laver plugins til struktureret FrameMaker.
https://leximation.com/

Westreet Consulting

Weststreet Consulting udvikler plugins. Nogle er superspecifikke og meget nyttige som Xref-guiden, der hjælper dig med at rette ødelagte krydsreferencer.
http://www.weststreetconsulting.com/default.html

FrameMaker.dk

er Bjørn Smalbro og verdens eneste butik for FrameMaker-skabeloner. Jeg laver alle mulige former for teknisk dokumentation/designrådgivning.
https://framemaker.dk/en/shop

Rocky Mountain Training

Rocky Mountain Training og Barb Binder. Hun underviser i FrameMaker, InDesign og mange andre programmer. Her kan du også finde en virkelig stor blog med masser af nyttige FrameMaker-tips og løsninger!

https://www.rockymountaintraining.com/

4xScripts

4xScripts skaber add-ons til effektiv håndtering af Adobe FrameMaker. De arbejder med modularisering og publikationskoncepter samt medieorienteret implementering. Programmering af individuelle FrameMaker-scripts, udvikling og licensering af FrameMaker+XML-applikationer. Rådgivning, træning og support til både den kompetente og den enkelte.

https://4xscripts.com/en/

 

 

 

Kundesupport til Adobe Technical Communication Suite

Det er svært at finde Adobe kundesupport til Adobe Technical Communiation Suite licenser, hvis du bor andre steder end i USA. Hvis du er en virksomhed med mange licenser, kan du have brug for hurtig support.

Her er nogle links, der kan hjælpe dig:

https://www.adobe.com/dk/products/technicalcommunicationsuite/buying-guide.html#!&sa_src=web-messaging

https://helpx.adobe.com/dk/tech-comm-suite/customer-support.html

Hvis du har brug for at få fat i tidligere subscription model versioner af FrameMaker kan du finde dem her:

https://helpx.adobe.com/framemaker/kb/framemaker-downloads.html

Download ældre version af  Adobe FrameMaker

https://helpx.adobe.com/download-install/kb/downloaded-older-app.html

Hvis du har brug for support til brug af Adobe FrameMaker kan du finde det her.

Sådan installerer du dine FrameMaker templates

  1. Download zip filen fra FrameMaker.dk
  2. Pak zip file ud.
  3. Opret en mappe her: C:\Program Files\Adobe\Adobe FrameMaker 2020\Templates. Hvis det f.eks er templaten "Anejo" du har oprettet, så kommer url'en til at se således ud: C:\Program Files\Adobe\Adobe FrameMaker 2020\Templates\Anejo
  4. Kopier filerne over i mappen

Adobe FrameMakers historie

Tilmelder man sig mailinglisterne eller følger med i Usenetgruppen comp.text.frame, vil man helt sikkert hurtigt rende ind i referencer til programmets historie. (Se Links-sektionen under Fora for mere info om FrameMaker-fora)